Vrijwilligerswerk

We zoeken helpende handen voor het digitaliseren en inventariseren van erfgoed. Ook voor praktische en administratieve taken kunnen we steeds hulp gebruiken. Wil jij je als vrijwilliger engageren voor een beperkte periode of langere tijd? Contacteer ons!

Erfgoeddepot DEPOTYZE

We zoeken mensen met een hart voor erfgoed die willen helpen binnen de werking van het nieuwe erfgoeddepot DEPOTYZE.  Zeer uiteenlopende taken kunnen uitgevoerd worden o.a. helpen digitaliseren, inventariseren, fotograferen, sorteren en plakken van aardewerk ... Ben je een erfgoedliefhebber en wil je deel uitmaken van het team vrijwilligers? Contacteer Joline Depaepe via depotyze@co7.be voor meer informatie. Samen kijken we welke taak er op jouw lijf geschreven staat.

‘WESTHOEK verbeeldt’

Ben je geïnteresseerd in oud beeldmateriaal en het verleden van jouw regio? Leer je graag meer over het dateren en digitaliseren van foto's of sla je graag een praatje met mensen en wil je hun verhalen en herinneringen onder de aandacht brengen? Voor ‘WESTHOEK verbeeldt’ spoor je oud beeldmateriaal in jouw regio op, probeer je er zo veel mogelijk info over te verzamelen en deel je jouw kennis via de website www.westhoekverbeeldt.be. Je geeft een onbekend beeld, dat al jaren in een album of koekendoos verborgen zat, een tweede leven. Het rijke beeldmateriaal vormt een schat aan informatie voor veel wetenschappers, studenten en geïnteresseerden.

Religieus erfgoed

Heb je interesse voor geschiedenis, fotografie, religieus erfgoed en werk je graag in teamverband en secuur? Help dan bij het inventariseren (benoemen, beschrijven, opmeten en nummeren), fotograferen en digitaliseren van de religieuze voorwerpen in de Sint-Maartenskerk in Ieper. Door jouw werk krijgt het religieus erfgoed een plaats op www.erfgoedinzicht.be. Er wordt tweewekelijks afgesproken. Indien je niet in Ieper woont, worden je reiskosten vergoed.

Archeologie

Wil je weten wat er in jouw regio gevonden is of wil je het archeologisch onderzoek ondersteunen? Sporadisch hebben we helpende handen nodig.

Kantoorwerk

Ben je praktisch en/of administratief sterk? Doe je graag kantoorwerk? Neem contact met ons op zodat we samen met jou kunnen bekijken waar jouw hulp het meeste welkom is.